Reklama
Składniki:

25 dag mąki,
14 dag masła,
szczypta soli,
1/2 szklanki zimnej wody,
1 łyżeczka masła do formy,
8 jabłek,
15 dag cukru,
2 jajka,
25 dag śmietany kremówki.

Reklama
Przygotowanie:

Posiekać mąkę z masłem i szczytą soli. Wlać wodę. Zagnieść ciasto. Uformować kulę. Włożyć do lodówki na dwie godziny. Formę posmarować masłem. Wylepić ciastem. Ponakłuwać. Włożyć do lodówki. Obrać jałka, Usunąć gniazda nasienne. Pokroić na plasterki. Ułożyć koliście na cieście. Roztrzepać jajka ze śmietaną i ckurem. Wlać na jabłka. Piec w temp. 180 st. C przez 30 minut.

Reklama
Reklama
Reklama