Jabłka w musie avocado

Składniki:
4 jabłka,
1/8 litra białego wina,
2 łyżki rodzynków,
2 łyżki tłuczonych migdałów,
2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej,
2 łyżki masła,
20 dag świeżego sera,
1 avocado,
40 ml likieru pomarańczowego,
cukier waniliowy,
4 łyżki cukru.
Przygotowanie:
Z umytych jabłek usunąć gniazda nasienne. Do żaroodpornego naczynia wlać wino. Wydrążyć jabłka. Delikatnie włożyć do wina. Umyć i osuszyć rodzynki. Wymieszać z migdałami i skórką pomarańczową, wsypać do wydrążonych jabłek. Masło pokroić w wiórka. Posypać owoce. Zapiekać w temp. 225 st. C przez 40 minut. Ser ubijać mikserem, aż będzie pusztysty. Z obranego awokado usunąć pestkę. Przekroić na pół. Avocado obrać ze skórki, przekroić, usunąć pestkę, a miąższ dodać do białego sera, cały czas ubijając mikserem. Dodać likier pomarańczowym i cukry. Ułożyć na upieczonych jabłkach.