Jabłka smażone w cieście

Opublikowano: 22.11.2010, 13:05
Reklama
Składniki:
- 1 szklanka mąki
- olej
- 2 jajka
- sól
- 4 winne jabłka
- 100 ml śmietany
- 1 szklanka zsiadłego mleka
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru trzcinowego
Reklama
Przygotowanie:
1. Z mąki, jajek, zsiadłego mleka, soli i proszku do pieczenia rozmieszaj gęste ciasto.
2. Jabłka umyj, obierz, z każdego wytnij gniazdko nasienne. Pokrój na grube krążki.
Reklama
3. Na patelni rozgrzej sporą ilość oleju. Jabłka zanurz w cieście i od razu kładź na olej. Smaż na złoty kolor. Podawaj ze śmietaną i cukrem.
Reklama
Reklama
Reklama