Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 25 dag margaryny
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 40 dag mąki pszennej
  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru pudru
  • proszek do pieczenia
  • 70 dag jabłek
  • cukier waniliowy
  • bułka tarta
  • tłuszcz
Reklama
Przygotowanie:
  1. Stopioną margarynę ostudzić. Połączyć z cukrem. Dodać jajka. Utrzeć. Wymieszać mąkę pszenną z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Powoli dodawać do ciasta. Stale mieszać.
  2. Wlać połowę ciasta do formy (uprzednio wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą).
  3. Obrać jabłka. Usunąć gniazda nasienne. Pokroić. Ułożyć na cieście i zalać ciastem.
  4. Piec przez godzinę.
Reklama
Reklama
Reklama