Reklama
Składniki:
2 żółtka,
1 szklanki mąki,
3/4 kostki margaryny,
1/2 szklanki mocnej kawy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
2 łyżeczki cukru waniliowego,
2,5 paczki herbatników szkolnych,
7 biszkoptów zwykłych,
1 tabliczka białej czekolady,
1 tabliczka gorzkiej czekolady,
włoskie orzechy obrane ze skórki i posiekane.
Reklama
Przygotowanie:
Zmiksować pokruszone herbatniki z margaryną, startymi biszkoptami, proszkiem do pieczenia, cukrem waniliowym i żółtkami. Wsypać mąkę. Wlać kawę. Zagnieść ciasto. Rozwałkować. Ciastka wykroić foremkami. Oprószyć orzechami. Ułożyć na blaszce. Piec w temp. 190 st. C przez 20 minut. Wyjąć. Pozostawić do ostygnięcia. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać ciastka.
Reklama
Reklama
Reklama