Reklama
Składniki:

4 saszetki herbatki Owoce Leśne POSTI,
1 szklanka zmiksowanych owoców leśnych (jagody, truskawki, poziomki, maliny, jeżyny, borówki),
1 płaska łyżeczka kwasku cytrynowego,
3 łyżeczki cukru lub 3 tabletki słodzika (w wersji light)

Reklama
Przygotowanie:

Herbatkę należy zaparzyć w 600 ml gorącej wody przez około 10 minut, a następnie dodać cukier, kwasek cytrynowy i wymieszać. Gdy napar ostygnie, dodać zmiksowane owoce i przełożyć do metalowego naczynia. Włożyć do zamrażarki na około 3 godziny. Uwaga! Sorbet należy mieszać od czasu do czasu w trakcie zamarzania – tak aby pokruszyć go na kawałki zanim zamarznie na kamień. Lody przełożyć do pucharków i udekorować świeżymi owocami.

Reklama
Reklama
Reklama