Reklama
Składniki:

Ciasto:
4 jajka,
1 szklanka cukru,
1 szklanka oleju,
1 szklanka miodu,
3 szklanki mąki,
trochę w palcach przyprawy do piernika,
1 łyżeczka sody,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
4 łyżki herbaty.

Krem:
1 szklanka mleka,
10 dag cukru,
1 łyżka mąki pszennej,
1 łyżka mąki ziemniaczanej,
15 dag masła,
1 cukier waniliowy.

Do dekoracji:
1 polewa czekoladowa,
kostki czekolady do posypania.

Reklama
Przygotowanie:

Ciasto: zalać herbatę jedną szklanką gotowanej wody. Ostudzić. Z białek ubić pinaę. Ostrożnie połączyć z pozostałymi składnikami. Piec w temp. 175 st. C przez 45 minut. Krem: ugotować budyń z: melka, cukru, wanilii i mąki. Ostudzić. Dodać masło. Ponownie ostudzić. Ciasto posmarować kremem. Polać polewą. Udekorować kostkami czekolady.

Reklama
Reklama
Reklama