Reklama
Składniki:

torebka żelatyny, 2 jaja, 250 ml ubitej śmietany, 50 ml rumu, 2 morele, 7 dag cukru, szczypta soli, 2 łyżeczki cukru (dodatkowo), 3 saszetki - piramidki Herbaty białej Irving Oriental Gardens z płatkami róży i nagietka

Reklama
Przygotowanie:

Zaparzyć herbatę (4-5 minut) w 500ml wrzątku. Żółtka, cukier i sól utrzeć, dodać rozpuszczoną żelatynę, wystudzoną herbatę, pokrojoną w krążki jedna morelę, 40 ml rumu. Wszystko zmiksować na jednolitą masę i wstawić do lodówki. Sztywno ubite białka i śmietankę nałożyć na wierzch. Posypane cukrem i skropione rumem kawałki drugiej moreli włożyć do miski lub do szerokich kieliszków do wina. Na wierzch nałożyć herbaciany krem. Podawać dobrze schłodzone.

Reklama
Reklama
Reklama