Herbaciane naleśniki z mascarpone i konfiturą z leśnych owoców

Opublikowano: 19.04.2010, 09:34
Reklama
Składniki:
Mleko 250ml Mąka 200g Jaja 3 szt Irving Owocowy Las 2 saszetki Konfitura z leśnych owoców 150g Mascarpone 150g Cukier puder 2-3 łyżeczki Cukier 1 łyżeczka Olej do smażenia
Reklama
Przygotowanie:
Herbatę zaparzyć w 250 ml wody, wystudzić, dodać mleko, mąkę, 2 jaja, łyżeczkę cukru, dokładnie wymieszać. Z otrzymanego ciasta smażyć cienkie naleśniki. Pozostałe jajo utrzeć z cukrem pudrem i wymieszać z mascarpone. Naleśniki smarować warstwą mascarpone i warstwą konfitury, zawijać w rulony.
Reklama
Reklama
Reklama