Reklama
Składniki:

- 1,5 szklanki mąki
- 1,5 szklanki mąki razowej
- 1/2 szklanki cukru
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżeczka sody
- 2 łyżki czekolady w proszku
- 100 ml mleka
- 100 ml jogurtu
- 3 łyżki oliwy
- jajko
- 3 gruszki

Reklama

Posypka:
- łyżka cukru brązowego
- 3 łyżki posiekanych orzechów włoskich
- 3 łyżki płatków migdałowych
- masło, mąka

Przygotowanie:

1. W misce połącz obie mąki z cukrem, kakao, proszkiem do pieczenia, sodą.

2. Osobno wymieszaj produkty mokre, połącz z suchymi. Dwie formy długości 18 cm wysmaruj masłem i obsyp mąką. Nałóż ciasto. Obłóż pokrojonymi na cząstki gruszkami.

Reklama

3. Cukier brązowy wymieszaj z orzechami i migdałami. Posyp gruszki. Piecz 40 min (190 st.).

Reklama
Reklama
Reklama