Gruszkowa tarta

Opublikowano: 30.04.2008, 10:23
Reklama
Składniki:
30 dag ciasta francuskiego,
1 puszka gruszek.
Reklama
Krem:
1 budyń czekoladowy,
3 cukry waniliowe,
450 ml mleka,
1 łyżka kakao,
10 dag smietany 36%.
Przygotowanie:
Reklama
Rozmrozić ciasto. Odsączyć gruszki. Pokroić na małe kawałki. Krem: połączyć budyń z cukrem waniliowym i połową szklanki zimnego mleka. Pozostawłe mleko zagotować. Wlać budyń. Gotować jeszcze chwilę. Zdjąć z ognia. Ostudzić. Śmietanę ubić. Wymieszać z kakao i budyniem. Opłukac formę zimną wodą i jej nie wycierać. Przełożyć ciasto do formy. Przykryć paierem. Ułożyć suszoną fasolę. Piec w temp. 200 st. C przez 10 minut. Wyjąć. Zdjąć fasolę. Ostudzić. Pomarować kremem. Ułozyć gruszki. Włozyć na dwie godziny do lodówki.
Reklama
Reklama
Reklama