Reklama
Składniki:

szklanka płatków owsianych,
pół szklanki otrąb,
2 łyżki orzeszków ziemnych,
2 łyżki pestek słonecznika,
2 łyżki pestek dyni,
2 łyżki sezamu,
2 łyżki rodzynek,
2 łyżki płatków kukurydzianych,
200 ml mleka 3%,
100 ml wody,
200 ml cukru,
ok. 7 dag masła.

Reklama
Przygotowanie:

Zagotować na małym ogniu wodę, mleko i cukier. Po dwudziestu minutach dodać masło. Gotować do momentu idealnego połączenia skłądników. Zdjąć z ognia. Poczekać aż ostygnie. Wsypać wszystkie sypkie składniki. Wymieszać. Ułożyć na blaszce. Piec w temp. 160 st. C przez 35 minut. Lekko ostudzić. Pokroić w prostokątny.

Reklama
Reklama
Reklama