Gofry z truskawkowym kremem

Opublikowano: 08.06.2011, 09:45
Reklama
Składniki:
- 3 jaja
- 200 g mąki
- 200 ml mleka
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka stopionego masła
- cukier wanilinowy 16 g Delecta
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
- szczypta soli
- krem truskawkowy Delecta
- 250 ml mleka
- 150 g jogurtu naturalnego
- olej do pieczenia
- truskawki, mandarynki, banany lub inne owoce
- polewa bez gotowania smak mlecznej czekolady Delecta
Reklama
Przygotowanie:
1. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno. Wszystkie pozostałe składniki zmiksować. Dodać białko, całość delikatnie wymieszać łyżką.
2. Gofrownicę rozgrzać, posmarować olejem.Ciasto nakładać łyżką. Piec do zarumienienia.
Reklama
3. Podawać z kremem truskawkowym przygotowanym wg przepisu podanego na opakowaniu. Udekorować owocami i polewą.
Reklama
Reklama
Reklama