Reklama
Składniki:

- 18 dag płatków owsianych
- 10 dag cukru pudru
- 4 jajka
- 4 łyżki wody
- płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 10 dag rozpuszczonej margaryny
- kilka kropel olejku migdałowego
- kilka łyżek oleju

Reklama
Przygotowanie:

1. Do dużej miski wsyp płatki owsiane, wbij żółtka, dodaj margarynę, cukier, proszek do pieczenia oraz wodę i zapach migdałowy. Składniki miksuj 5 minut.

2. Z białek ubij sztywna pianę, ostrożnie (aby nie uszkodzić jej struktury) połącz ją z ciastem.

3. Rozgrzej gofrownicę, nastawiając ją na najwyższą temperaturę. Płyty natłuść pędzelkiem namoczonym w oleju. Nalewaj na nie porcje ciasta. Smaż na rumiano.

Reklama

4 Serek waniliowy wymieszaj z owocami, obłóż nim gofry, zaraz podawaj.

Reklama
Reklama
Reklama