Reklama
Składniki:

- 3 kolorowe galaretki
- nektarynka
- brzoskwinia
- 3 łyżki malin
- 3 łyżki borówek amerykańskich
- 1/2 szklanki kremówki 30-proc.
- wiórki czekoladowe do posypania

Reklama
Przygotowanie:

1. Każdą z galaretek rozpuść w 1,5 szklanki gorącej (ok. 80 st.) wody, odstaw do ostudzenia. Brzoskwinię i nektarynkę sparz, obierz ze skórki, przekrój na pół, usuń pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Maliny i borówki opłucz, osusz.

Reklama

2. Do czerwonej galaretki dodaj borówkę, do żółtej malinę, a do zielonej brzoskwinię i nektarynkę. Do pucharków wlej jeden rodzaj galaretki, a gdy zastygnie, wlej kolejną. Odstaw do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem deser udekoruj ubitą kremówką i wiórkami czekoladowymi.

Reklama
Reklama
Reklama