Reklama
Składniki:

- 0,5 kg truskawek
- 2 opakowania galaretki o smaku truskawkowym
- 1 łyżka syropu miętowego
- gałązka świeżej mięty
- bita śmietana do dekoracji

Reklama
Przygotowanie:

Galaretki wsypać do ok. 1 l wrzątku, mieszać aż do rozpuszczenia, wymieszać z syropem, ostudzić, dodać opłukane listki mięty. Truskawki nakładać do małych miseczek, zalać tężejącą galaretką, wystudzić. Galaretki wyjąć na talerzyki, ozdobić bitą śmietaną i listkami mięty.

Rada:
Zamiast dodawać syrop, galaretkę można rozpuścić w lekkim naparze miętowym. Deser będzie miał orzeźwiający smak.

Reklama


Źródło: Marta Ignasiewicz/"Przyjaciółka"

Reklama
Reklama
Reklama