Galaretka z owocami i bitą śmietaną

Opublikowano: 19.11.2010, 10:18
Reklama
Składniki:
- opakowanie galaretki wiśniowej lub pomarańczowej
- 4 łyżki bitej śmietany
- 4 łyżeczki wiórków czekoladowych
- pół mango lub 2 plastry ananasa z puszki
- duża dojrzała nektarynka
- listki mięty do dekoracji
Reklama
Przygotowanie:
1. Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki gorącej wody. Wlej do płaskiego naczynia. Wstaw do lodówki, zostaw do zastygnięcia.
2. Stężałą galaretkę pokrój w równą kostkę, wsyp do 4 szklanek naprzemiennie z pokrojoną w kosteczkę nektarynką i cząstkami mango lub drobno pokrojonym ananasem.
Reklama
3. Każdą porcje deseru udekoruj łyżką bitej śmietany, oprósz wiórkami czekoladowymi (lub mielonymi orzechami albo rodzynkami). Przybierz gałązkami mięty.
Reklama
Reklama
Reklama