Reklama
Składniki:

- opakowanie galaretki wiśniowej lub pomarańczowej
- 4 łyżki bitej śmietany
- 4 łyżeczki wiórków czekoladowych
- pół mango lub 2 plastry ananasa z puszki
- duża dojrzała nektarynka
- listki mięty do dekoracji

Reklama
Przygotowanie:

1. Galaretkę rozpuść w 1,5 szklanki gorącej wody. Wlej do płaskiego naczynia. Wstaw do lodówki, zostaw do zastygnięcia.

2. Stężałą galaretkę pokrój w równą kostkę, wsyp do 4 szklanek naprzemiennie z pokrojoną w kosteczkę nektarynką i cząstkami mango lub drobno pokrojonym ananasem.

Reklama

3. Każdą porcje deseru udekoruj łyżką bitej śmietany, oprósz wiórkami czekoladowymi (lub mielonymi orzechami albo rodzynkami). Przybierz gałązkami mięty.

Reklama
Reklama
Reklama