Francuskie ciastka z malinami

Składniki:
45 dag mrożonego ciasta francuskiego,
1 jajko,
1 szklanka mleka,
3 łyżki mąki kukurydzianej,
6 łyżek cukru,
szczypta soli,
2 łyżki cukru waniliowego,
3 żółtka,
3 łyżki masła,
50 dag malin.
Przygotowanie:
Rozmrożone ciasto rozwałkować. Ukształtować 12 trójkątów, potem przełożyć na blaszkę. Nakłuć widelcem 6 trójkątów. Pomarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp. 180 st. C przez 15 minut. Zagotować 2/3 szklanki mleka. W połowie pozostałego mleka rozetrzeć mąkę i wlać do mleka wrzącego. Co jakiś czas mieszać. Poczekać, aż masa zgęstnieje. Po czym wymieszać z cukrami i solą. Gotować jeszcze minutę. Pozostałe mleko utrzeć z żółtkami, rozetrzeć z masą. Pozostawić do ostygnięcia. Włożyć do lodówki. Co jakiś czas zamieszać. Potem utrzeć mikserem z masłąem. Ponakłuwane ciastka posmarować masą i posypać malinami. Spody reszty ciastek posmarować masą i ułożyć na malinach. Delikatnie przycisnąć.