Składniki:
Ciasto:
3 szkl. mąki,
2 łyżki miodu,
1 łyżka sody,
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
15 dag roztopionej margaryny,
3 żółtka,
3 łyżki kwaśnej śmietany.
Masa:
1 szkl. cukru pudru,
1 cukier waniliowy,
2 margaryny,
2 paczki granulowanego odtłuszczonego mleka w proszku.
Karmel:
4 łyżki miodu,
2 łyżki cukru pudru,
3 łyżki margaryny,
garść drobno posiekanych orzechów włoskich.
Przygotowanie:
Rozrpuścić margarynę. Przesiać mąkę. Zmiskować z resztą składników. Zagnieść ciasto. Blaszkę postarować olejem. Wylepić ją połową ciasta. Ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 180 st. C przez 10 minut. Masa: wszystko zagotować z wyjątkiem mleka w proszku. Następnie miksując, dosypywać mleko w proszku. Wlać na ciasto. Karmel; zagotować wszystkie składniki do zgęstnienia. Lekko ostudzić. Wlać na masę.