Reklama
Składniki:

- 4 gruszki
- 2 łyżki cukru
- 2 łyżki masła

Reklama

Masa:
- 25 dag białego tłustego sera
- 5 jajek
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki wiórków kokosowych
- 2 łyżki mąki kukurydzianej

Przygotowanie:

1. Gruszki obierz, przekrój na ćwiartki, usuń pestki. Każdą ćwiartkę pokrój na plasterki. Przesmaż na maśle z cukrem. Przestudź.

2. Ser zmiksuj nasadką z nożykami z cukrem, jajkami i mąką kukurydzianą. Dodaj wiórki kokosowe, wymieszaj.

Reklama

3. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia, nałóż kilka łyżek masy, na niej rozłóż porcję gruszek. Nakładaj na przemian masę i gruszki, aż do wyczerpania składników. Piecz godzinę w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni. Ciasto podawaj lekko ciepłe.

Reklama
Reklama
Reklama