Dyniowe ciasto z jabłkami

Opublikowano: 27.06.2008, 00:44
Reklama
Składniki:
2 szklanki puree z dyni (dynia ugotowana i zmielona w blenderze bez dodawania wody do mielenia),
1 szklanka cukru,
2 czubate szklanki mąki
3 białka,
1 żółtko,
2/3 szklanki oleju,
2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżeczka cynamonu,
2 łyżeczki suszonej skórki cytrynowej,
1/2 łyżeczki kardamonu,
2 łyżeczki imbiru (proszek),
1 średnie jabłko- obrane,
cukier i cynamon do posypania.
Reklama
Przygotowanie:
Z białek ubić pianę. Ostrożnie wymieszać z resztą składników. Wlać do natłuszczonej blaszki. Obrać jabłka. Pokroić w plasterki. Ułożyć na wierzchu. Oprószyć cynamonem i cukrem. Piec 40 minut.
Reklama
Reklama
Reklama