Reklama

Wpadła gruszka do fartuszka, a za gruszką dwa jabłuszka. Ale dziś nam potrzebna jest tylko gruszka.

Duszona gruszka z cynamonem

Reklama

Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:

  • 1 gruszka,
  • 2 łyżki wody,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • szczypta cynamonu.

Etapy przygotowania:
Gruszkę umyj, pokrój na ćwiartki i wykrój gniazda nasienne. Następnie starannie obierz gruszkę ze skórki. Do rondelka wlej wodę, dosyp cukier i całość zagotuj. Dodaj cząstki gruszki. Duś pod przykryciem około 10 minut od zagotowania. Gdy gruszka będzie miękka, wyłóż na talerzyk i posyp szczyptą cynamonu.

Reklama

Smacznego!
Celina Fręczko

Reklama
Reklama
Reklama