Drożdżowy wieniec

Opublikowano: 01.04.2008, 10:55
Reklama
Składniki:
szklanka cukru pudru,
2 jajka,
8 dag masła,
18 dag mąki,
1 dag sproszkownych drożdży,
szklanka śmietany,
skórka cytrynowa,
bita śmietana,
dżem.
Reklama
Przygotowanie:
Ubić jajka i cukier puder. Roztopić masło. Wlać do piany. Wlać śmietankę. Wsypać skórkę cytrynową i mąkę wymieszaną z drożdżami.
Formę w kształcie wieńca wysmarować masłem. Posypać bułką tartą. Przełożyć ciasto. Piec w temp. 200 st. C przez 40 minut.
Wyjąć z formy. Przestudzić.Wypełnić wnętrze bitą śmietaną i dżemem.
Reklama
Reklama
Reklama