Reklama
Składniki:
20 dag masła,
2 jajka,
1 płaska łyżeczka cukru,
1 opakowanie cukru waniliowego,
30 dag mąki,
25 dag drobnych płatków owsianych,
10 dag mielonych orzechów laskowych,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Do posmarowania,
1 żółtko roztrzepane z 1 łyżką skondensowanego mleka.
Reklama
Przygotowanie:
Masło, jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć. Połączyć pozostałe składniki i stopniowo dodawać. Zagnieść ciasto. Ukształotwać kulę. Włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkować je na grubość 3/4 cm. Posmarowć jajkiem z mlekiem i powycinać w romby. Blaszkę natłuścić. Ułożyć cistka. Piec w temp. 220 st. C przez 15 minut.
Reklama
Reklama
Reklama