Reklama
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 4 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 1/2 kg chudego twarogu
  • 1 torebka budyniu waniliowego
  • 1 łyżka mąki
  • szczypta soli
Reklama
Przygotowanie:
  1. Odsączone z syropu brzoskwinie pokroić na ćwiartki. Utrzeć jajka z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli. Ma powstać puszysta masa.
  2. Dodać zmielony ser. Wsypać budyń. Dokładnie wymieszać.
  3. Tortownicę wysmarować tłuszczem. Oprószyć bułką tartą. Wlać połowę masy. Oprószyć mąką brzoskwinie. Ułożyć na masię.
  4. Wlać resztę. Piec w temp. 180 st. C przez 50 minut.
Reklama
Reklama
Reklama