Reklama
Składniki:

4 brzoskwinie,
1/2 łyżeczki masła,
2 szklanki mleka,
laska wanilii,
1 łyżka masła,
1 łyżeczka mąki,
2 żółtka,
2 łyżki miodu,
2 łyżki likieru,
1 łyżka startej gorzkiej o czekolady.

Reklama
Przygotowanie:

Posiekać wanilię. Wsypać do mleka. Zagotować. Do stopionego masłą wsypać mąkę. Zasmażyć. Rozprowadzić przestudzonym mlekiem. Gotować na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Zdjąć z ognia. Ostudzić. Miód wymieszać z żółtkami. Wlać do sosu. Obrane owoce przekroić. Usunąć pestki. Żaroodporne naczynie natłuścić. Ułożyć w nim brzoskwinie. Zalać sosem. Piec 12 minut. Przed podaniem polać likierem. Oprószyć czekoladą.

Reklama
Reklama
Reklama