Deser z Meksyku

Opublikowano: 14.08.2008, 16:04
Reklama
Składniki:
8 kromek białego chleba tostowego,
pół szklanki wypłukanych i osuszonych rodzynek,
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich lub rodzynek,
8 plastrów sera cheddar,
4 cukierki anyżowe,
1,5 szklanki brązowego cukru,
1 laska cynamonu,
1,5 szklanki wody.
Reklama
Przygotowanie:
Z chleba sporządzić grzanki. Naczynie żaroodporne wysypać połową kostek tostów, rodzynek, orzechów, 2 rozkruszonych cukierków. Przykryć czterema plastrami sera. Przykryć drugą taką samą warstwą. Zagotować wodę. Wsypać cukier i cynamon. Gotować 5 minut. Wyjąć cynamon. Na ułożone w naczyniu żaroodpornym składniki wylać połowę syropu. Zapiekać w temp. 200 st. C przez 15 minut. Po czym wyjąć z piekarnika. Wlać reszę syropu. Zapiekać w temp. 200 st. C przez 15 minut.
Reklama
Reklama
Reklama