Deser z galaretką - przepis składniki i przygotowanie
Będzie efektownie wyglądać z winogronami!

Opublikowano: 29.01.2016, 06:47
Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- 2 zielone galaretki
- czerwona galaretka
- 40 dag serka homogenizowanego, najlepiej straciatella
- łyżka żelatyny
- kiść małych winogron bezpestkowych
Reklama
Przygotowanie:
Zobacz przepis na deser z galaretką!
- Galaretki rozpuść, każdy kolor oddzielnie, w połowie podanej na opakowaniu ilości wody.
- Wystudź.
- Do połowy wysokości małych foremek włóż umyte winogrona i zalej zieloną galaretką.
- Wstaw do zamrażalnika, żeby lekko stężały. Jeśli chcesz, by warstwy deseru zastygły, tworząc skośny wzór, ustaw foremki jednym bokiem wyżej.
- Na warstwę z winogronami wylej pasek czerwonej galaretki, a potem znów odstaw w zimne miejsce.
- Żelatynę namocz w odrobinie zimnej wody.
- Gdy napęcznieje, podgrzej, aby się rozpuściła, lekko przestudź i wymieszaj z serkiem.
- Masę serową wyłóż na galaretki i odstaw do całkowitego stężenia.
- Przed podaniem foremki z deserami zanurz na moment w gorącej wodzie, wyjmij, przykryj talerzykiem i odwróć do góry dnem.
Reklama
Zobacz więcej pomysłów na desery:
Ciastka "Karnawałowe Róże"
Pączki twarogowe
Jak zrobić muffinki czekoladowe?
Kulki Rafaello
Drożdżówki z serem
Rożki z ciasta francuskiego z bakaliami
Reklama
Reklama
Reklama