Reklama
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • 2 zielone galaretki
  • czerwona galaretka
  • 40 dag serka homogenizowanego, najlepiej straciatella
  • łyżka żelatyny
  • kiść małych winogron bezpestkowych
Reklama
Przygotowanie:

Zobacz przepis na deser z galaretką!

  1. Galaretki rozpuść, każdy kolor oddzielnie, w połowie podanej na opakowaniu ilości wody.
  2. Wystudź.
  3. Do połowy wysokości małych foremek włóż umyte winogrona i zalej zieloną galaretką.
  4. Wstaw do zamrażalnika, żeby lekko stężały. Jeśli chcesz, by warstwy deseru zastygły, tworząc skośny wzór, ustaw foremki jednym bokiem wyżej.
  5. Na warstwę z winogronami wylej pasek czerwonej galaretki, a potem znów odstaw w zimne miejsce.
  6. Żelatynę namocz w odrobinie zimnej wody.
  7. Gdy napęcznieje, podgrzej, aby się rozpuściła, lekko przestudź i wymieszaj z serkiem.
  8. Masę serową wyłóż na galaretki i odstaw do całkowitego stężenia.
  9. Przed podaniem foremki z deserami zanurz na moment w gorącej wodzie, wyjmij, przykryj talerzykiem i odwróć do góry dnem.
Reklama

Zobacz więcej pomysłów na desery:

Ciastka "Karnawałowe Róże"
Pączki twarogowe
Jak zrobić muffinki czekoladowe?
Kulki Rafaello
Drożdżówki z serem
Rożki z ciasta francuskiego z bakaliami

Reklama
Reklama
Reklama