Reklama
Składniki:

- 50 dag mielonego twarogu
- 3 żółtka
- 10 dag masła
- 10 dag cukru pudru
- pół cytryny
- 1 łyżka żelatyny
- 5 dag migdałów w płatkach
- bita śmietana
- 2 kostki czekolady
- kilka winogron

Reklama
Przygotowanie:

Żelatynę namoczyć, rozpuścić, ostudzić. Cytrynę umyć, sparzyć, otrzeć z niej skórę. Żółtka utrzeć na parze z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Masę twarogową połączyć z żółtkową i 2/3 migdałów. Wymieszać z żelatyną, przełożyć do salaterki, zastudzić. Deser wyjąć na talerz. Pozostałe płatki mogdałów przyrumienić na suchej patelni, ostudzić, posypać nimi deser. Oprószyć startą czekoladą, ozdobić bitą śmietaną i winogronami.

Reklama
Reklama
Reklama