Reklama
Składniki:

2 białka,
8 dag cukru,
250 ml śmietany kremówki,
2 łyżki gęstej śmietany,
4 łyżki półwytrawnego sherry,
5 dag mielonych migdałów,
25 dag agrestu,
25 dag truskawek,
4 łyżki syropu malinowego,
2 łyżki posiekanych pistacji,
truskawki i rurki waflowe do dekoracji.

Reklama
Przygotowanie:

Ubić pianę z białek i cukru. Ubić smietanę. Połączyć obie piany. Dodać sherry i migdały. Rozłożyc do pucharków. Włożyć na 4 godziny do zamrażarnika. Podgrzać syrop, wsypać agrest. Dusić 4 minuty. Truskawki pokroić na małe kawałki, wymieszać z agrestem i cukrem waniliowym. Pozostawić do ostygnięcia. Deser ozdobić rurkami, owocami i pistacjami. Polać sosem.

Reklama
Reklama
Reklama