Deser lodowy Cookie Crunch

Składniki:
- dwóch gałek lodów Häagen-Dazs Cookies & Cream
- kilka herbatników, brownies lub innych ulubionych ciasteczek
- kilka kostek czekolady
- polewa karmelowa
- bita śmietana – bez ograniczeń!
Przygotowanie:
1. Lody Häagen-Dazs Cookies & Cream ułóż w pucharku na lody. Następnie część ciasteczek pokrusz na drobne kawałki i posyp nimi lody. Dodaj polewę karmelową.
2. Zetrzyj na drobnej tarce kostki czekolady i posyp deser wiórkami. Całość udekoruj bitą śmietaną, możesz także obłożyć deser pozostałymi ciasteczkami.
Polewę karmelową możesz kupić lub przygotować samodzielnie – to nie jest trudne! Potrzebujesz jedynie cukru i mleka w równych proporcjach. Najpierw należy wsypać cukier do rondelka i podgrzewać go, aż się skarmelizuje (nabierze złotej barwy), po czym powoli dolewać mleko – ciągle mieszając. Podgrzewaj polewę na małym ogniu mieszając, dopóki nie uzyska odpowiedniej konsystencji. I gotowe!