Reklama
Składniki:

- szklanka schłodzonej śmietany kremówki (30 proc. tłuszczu)
- 2 łyżki cukru pudru
- płaska łyżka zmielonej kawy
- 6 łyżek likieru kawowego
- 30 dag dorodnych truskawek
- 15 małych bezików
- 6 długich biszkoptów

Reklama

Dodatkowo:
- kilka truskawek do dekoracji
- kilka bezików i biszkoptów do dekoracji

Przygotowanie:

1. Kremówkę ubij mikserem na sztywno z cukrem pudrem, a następnie dodaj kawę, wymieszaj.

2. Truskawki opłucz na sicie w zimnej wodzie, delikatnie osusz papierowym ręcznikiem kuchennym i pokrój w niewielką kostkę. Beziki i biszkopty potnij i pokrusz trzonkiem noża lub tłuczkiem do mięsa.

3. Do sześciu wysokich pucharków wsyp biszkopty oraz beziki, polej likierem kawowym. Przykryj pokrojonymi truskawkami. Krem kawowy nałóż do szprycki cukierniczej z końcówką w kształcie dużej gwiazdki. Wyciśnij go na warstwę truskawek.

Reklama

4. Wierzch deseru udekoruj pokrojonymi truskawkami, bezikami i biszkoptami. Dodatkowo możesz oprószyć go kawą.

Reklama
Reklama
Reklama