Deser Giorgio Armaniego
Przepis pochodzi z restauracji Polskich Linii Lotniczych LOT

Opublikowano: 22.01.2010, 12:10
Reklama
Składniki:
- 25 dkg gorzkiej czekolady (70% kakao)
- 17,5 dkg masa
- 12,5 dkg cukru pudru
- 7,5 dkg mąki
- 5 jajek
Reklama
Sposób wykonania:
1. Czekoladę połamaną na kawaki rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej (rondelek umieszczony w drugim rondelku z gotującą się wodą).
2. Utrzeć jajka do białości z cukrem, dodać mąkę, wymieszać. Wlać rozpuszczoną czekoladę z masłem. Dokładnie wymieszać.
3. Napełnić foremki do muffinek, wysmarowane masłem i posypane mąką. Piec 7 minut w temperaturze 200 C.
Reklama
Pyszne ciasta i desery - forum >>
Reklama
Reklama
Reklama