Deser - blok kokosowo-pomarańczowy

Opublikowano: 10.12.2010, 12:42
Reklama
Składniki:
- 20 dag wiórków kokosowych
- 6 łyżek masła
- 3/4 szklanki słodzonego mleka skondensowanego
- skórka otarta z całej pomarańczy
- świeże owoce do dekoracji
Reklama
Przygotowanie:
1. W garnuszku rozpuść masło i wsyp wiórki kokosowe, wymieszaj. Wlej mleko i gotuj 10 minut na małym ogniu, mieszając. Masę ostudź. Dodaj skórkę otartą z pomarańczy.
2. Małą foremkę keksową wyłóż folią spożywczą, nałóż masę, wyrównaj powierzchnię. Wstaw do lodówki na 1,5 godziny.
Reklama
3. Wyjmij blok na deskę i ostrym nożem pokrój na 8 plastrów. Krojąc, uważaj, gdyż blok jest miękki. Potrzymaj go w temperaturze pokojowej 30 minut. Podawaj z ulubionymi świeżymi owocami.
Reklama
Reklama
Reklama