Reklama
Ilość kalorii: 375
Czas przygotowania: 35 min
Ilość porcji: 6
Stopień trudności: Średnie
Składniki:
  • 200 g czekolady deserowej
  • 6 jajek
  • 4 łyżki mąki kukurydzianej
  • 12 dag cukru
  • 1 cukier wanilinowy
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka startej czekolady
Reklama
Przygotowanie:
  1. Czekoladę połam na kawałki. Włóż do miseczki, roztop nad parą wodną. Zmiksuj z żółtkami i cukrem wanilinowym. Na końcu połącz z mąką i połową cukru.
  2. Białka ubij na sztywną pianę. Dodaj do nich pozostały cukier, ubij. Pianę dodaj do masy czekoladowej, delikatnie wymieszaj.
  3. Kokilki natłuść masłem, wysyp startą czekoladą. Napełnij masą, piecz ok. 20 min w temp. 200 st. C.
Reklama
Reklama
Reklama