Delikatna pianka z malinami

Składniki:
- 60 dag malin
- 6 łyżeczek żelatyny
- 500 ml gęstego jogurtu
- 15 dag cukru
- sok z połowy cytryny
- 400 ml kremówki
- 2 galaretki malinowe
- maliny do dekoracji
Przygotowanie:
1. Maliny zmiksować, przetrzeć przez sito, żeby pozbyć się pesteczek.
2. Jogurt utrzeć z sokiem z cytryny i cukrem. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Jogurt połączyć z namoczoną i rozpuszczoną żelatyną, dodać bitą śmietanę, wymieszać. Do przygotowanej masy dołożyć maliny, dokładnie wymieszać.
3. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu. Do rozpuszczenia użyć tylko połowę wody (do wody można dodać trochę soku malinowego lub wiśniowego).
4. Podłużną formę wyłożyć folią aluminiową. Na spodzie rozsmarować trochę masy malinowej. Wstawić do zamrażarki na 10 minut. Wyjąć, posmarować niewielką ilością tężejącej galaretki, ponownie wstawić do zamrażarki na 10 min. Czynność powtarzać, aż do wyczerpania składników. Wierzch przykryć warstwą galaretki. Wstawić do lodówki na 5 godzin.
5. Przed podaniem udekorować malinami i listkami melisy.