Reklama
Składniki:

Na ciasto:
- 6 jajek
- 10 dag cukru pudru
- 2-3 łyżki kakao
- cukier waniliowy
- 15 dag mąki
- poncz
- polewa czekoladowa

Reklama

Na krem:
- 15 dag mlecznej czekolady
- 5 dag cukru pudru
- 10 dag masła
- 1 szkalnka ubitej śmietany

Przygotowanie:

Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, wsypać mąkę i kakao, dodać pianę z białek, wymieszać. Napełnić natłuszczoną tortownicę, piec 25 minut w 190C, ostudzić, przekroić na 3 blaty, nasączyć ponczem. Czekoladę zetrzeć, dodać masło i cukier, utrzeć. Dodać ubitą śmietanę, wymieszać, schłodzić, przełożyć tort. Posmarować polewą czekoladową, ozdobić wiórkami czekolady.

Reklama

Źródło: Przyjaciółka

Reklama
Reklama
Reklama