Reklama
Składniki:

Ciasto:
2 szklanki mąki,
20 dag masła,
5 łyżek cukru,
torebka cukru waniliowego,
2 żółtka,
jajko.

Reklama

Krem:
80 dag tłustego sera twarogowego,
7 łyżek cukru,
3 jaja,
200 ml śmietany kremówki,
150 ml kwaśnej śmietany,
20 dag gorzkiej czekolady,
torebka cukru waniliowego,
2 łyżki cukru pudru,
4 łyżki rumu.

Przygotowanie:
Reklama

Zagnieść ciasto. Wstawić na 30 minut do lodówki. Utrzeć ser z jajkami, cukrem i cukrem waniliowym. Trzy łyżki śmietany kremówki. odlać. Resztę wymieszać z kwaśną śmietaną i dodać do masy serowej. Utrzeć. Zetrzeć na tarce czekoladę. Połączyć w garnku z trzema łyżkami śmietany kremówki. Wlać do masy serowej. Dodać rum i całość dokładnie wymieszać. Ciastem wypełnić dno i boki tortownicy. Ułożyć masę. Piec w temp. 200 st. C przez 70 minut. Ostudzić w piekarniku. Posypać cukrem pudrem.

Reklama
Reklama
Reklama