Reklama
Składniki:

szklanka śmietanki kremówki,
3 jajka,
tabliczka czekolady,
pół laski wanilii,
4 łyżki cukru,
2 kostki cukru,
3 łyżeczki żelatyny,
kieliszek koniaku.

Reklama
Przygotowanie:

Z połową cukru ubić jajka. Naczynie z jajkami wstawić do większego z wrzątkiem. Ugijać aż masa zgęstnieje. Rozpuścić żelatynę w czterech łyżkach gorącej wody. Dodać. Połamać czekoladę. Dodać trzy łyżki śmietany. Roztopić. Wlać do jajek. Pozostawić do ostygnięcia. Ubić resztę śmietany z pozostałym cukrem. Wanilię utrzeć z kostkami cukru. Dodać. Wlać koniak. Dokładnie wszystko wymieszać. Schłodzić w lodówce.

Reklama
Reklama
Reklama