Reklama
Składniki:

- 2,5 szklanki mąki pszennej
- pół szklanki cukru
- 3 łyżki miodu
- 8 dkg masła
- jajko
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżeczki przyprawy do piernika
- pół szklanki wody
- bakalie

Reklama

Na polewę:
- 10 dkg czekolady
- pół szklanki cukru pudru
- łyżeczka masła
- 1/4 szklanki wody

Przygotowanie:
Reklama

Dwie łyżki cukru zrumień, dodaj miód, wodę, pozostały cukier, kakao, zagotuj. Do chłodnej masy dodaj mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do pierników, bakalie. Wyrób, dodaj jajko, masło, wymieszaj. Piecz około 40 minut. Czekoladę i masło rozpuść, dodaj cukier, wodę i polej ciasto. Wstaw do lodówki, a potem udekoruj.

Reklama
Reklama
Reklama