Reklama
Czas przygotowania: 120 min
Ilość porcji: 20
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
  • opakowanie żelek
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 1 łyżka masła
Reklama

Przygotowanie:

Sprawdź przepis na blok czekoladowy!

  1. Czekoladę połam na kawałki.
  2. W garnku rozpuść łyżkę masła i dodaj do niego połamaną czekoladę.
  3. Mieszaj do czasu, aż powstanie jednolita masa.
  4. Prostokątną brytfankę wyłóż papierem do pieczenia i wylej na nią część masy czekoladowej.
  5. Rozsmaruj masę, by zakryła dno i posyp ją żelkami.
  6. Następnie wylej na wierzch resztę rozpuszczonej czekolady i jeszcze raz posyp żelkami.
  7. Włóż całość do zamrażalnika na minimum półtorej godziny.
  8. Po tym czasie wyłóż masę i potnij w dowolne kształty.

Materiały prasowe, Haribo

Reklama

Sprawdź inne przepisy na blok czekoladowy:

Blok czekoladowy z biszkoptami i orzechami
Blok bakaliowy
Blok czekoladowy - przepis

Reklama
Reklama
Reklama