Blok czekoladowy - przepis, składniki i przygotowanie
Blok z białej czekolady z kolorowymi żelkami to uczta nie tylko dla podniebienia, ale także dla oczu!

Opublikowano: 13.03.2014, 09:00
Reklama
Czas przygotowania: 120 min
Ilość porcji: 20
Stopień trudności: Łatwe
Składniki:
- opakowanie żelek
- 2 tabliczki białej czekolady
- 1 łyżka masła
Reklama
Przygotowanie:
Sprawdź przepis na blok czekoladowy!
- Czekoladę połam na kawałki.
- W garnku rozpuść łyżkę masła i dodaj do niego połamaną czekoladę.
- Mieszaj do czasu, aż powstanie jednolita masa.
- Prostokątną brytfankę wyłóż papierem do pieczenia i wylej na nią część masy czekoladowej.
- Rozsmaruj masę, by zakryła dno i posyp ją żelkami.
- Następnie wylej na wierzch resztę rozpuszczonej czekolady i jeszcze raz posyp żelkami.
- Włóż całość do zamrażalnika na minimum półtorej godziny.
- Po tym czasie wyłóż masę i potnij w dowolne kształty.
Materiały prasowe, Haribo
Reklama
Sprawdź inne przepisy na blok czekoladowy:
Blok czekoladowy z biszkoptami i orzechami
Blok bakaliowy
Blok czekoladowy - przepis
Reklama
Reklama
Reklama