Reklama
Składniki:

- po 8 łyżek mąki i cukru
- 1 łyżka kakao
- 6 jajek
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Krem:

- 30 dag malin
- pół szklanki cukru
- szklanka kremówki
- łyżka żelatyny

Reklama

Do ozdoby:
- bita śmietana
- owoce
- wiórki czekoladowe

Przygotowanie:

1. Na ciasto ubijać pianę, dodając po łyżeczce cukru, potem na przemian po żółtku i łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia i kakao, wylać ciasto do tortownicy o średnicy 24 cm, piec 45 min w 170 st. C.

2. Żelatynę zalać małą ilością zimnej wody, a kiedy napęcznieje, powoli ogrzewać na małym ogniu do momentu, aż się rozpuści, ostudzić.

3. Kremówkę ubić na pianę, wymieszać z żelatyną i połową zmiksowanych malin, dodać całe maliny.

Reklama

4. Krem wylać na upieczony biszkopt, schłodzić w lodówce.

Reklama
Reklama
Reklama