Czekoladowo-waniliowa pascha

Opublikowano: 17.04.2008, 09:33
Reklama
Składniki:
50 dag potrójnie zmielonego twarogu,
4 żółtka,
10 dag masła,
5 dag gorzkiej czekolady,
pol szklanki gestej śmietany kremówki,
15 dag cukru pudru,
laska wanilii,
10 dag bakalii.
Reklama
Przygotowanie:
Utrzeć żółtka z cukrem i posiekaną wanilią. Wlać śmietanę. Powoli pogdrzewać aż masa zgęstnieje. Następnie stale ucierając, dodawać po łyżce sera i bakalie. Czekoladę rozpuścić na parze i wymieszać z połową masy serowej. Wypełnić gazą formę w kształcie doniczki. Wlać najpier masę ciemną, potem jasną. Wstawić na 12 godzin do lodówki.
Reklama
Reklama
Reklama