Czekoladowe markizy

Opublikowano: 14.08.2008, 01:44
Reklama
Składniki:
Ciasto:
1/2 kostki masła,
jajko,
1/2 szklanki cukru,
1 i 1/2 szklanki mąki,
3 łyżki zmielonych migdałów,
3 łyżki kakao,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
tłuszcz do blachy.
Masa:
1/3 kostki masła,
5 łyżek cukru pudru,
opakowanie cukru waniliowego.
Reklama
Przygotowanie:
Utrzeć masło utrzeć z cukrem. Wlać jajko. Wymieszać z kakao i zmielonymi migdałąmi. Wsypać mąkę z proszkiem. Zagnieść ciasto, które owinąć i wstawić do lodówki na dwie godziny. Następnie rozwałkować i wyciąć okrągłe ciastka. Piec w temp. 210 st. C przez 15 minut. Masa: rozetrzeć masło z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na puszystą masę. Kremem przełożyć ciastka.
Reklama
Reklama
Reklama