Czekoladowa tarta

Opublikowano: 30.04.2008, 11:54
Reklama
Składniki:
Ciasto:
30 dag mąki,
20 dag masła,
10 dag cukru pudru,
1 jajko.
Masa:
15 dag masła,
15 dag gorzkiej czekolady,
7,5 dag mąki,
20 dag cukru pudru,
4 jajka,
kakao do posypania.
Reklama
Przygotowanie:
Posiekac skłądniki ciasta nożem. Zagnieść. Włożyć do lodówki na pół godziny. Formę wysmarować masłem. Piec w temp. 180 st. C przez 15 minut. Rozpuścić czekoladę. Lekko przestudzić. Utrzeć jajka z cukrem i mąkę. Wymieszać z czekoladą. Wlać na ciasto. Piec aż masa stwardnieje. Posypać kakao.
Reklama
Reklama
Reklama