Reklama
Składniki:

4 jajek,
12 dag cukru,
7 dag mąki pszennej,
5 dag mąki ziemniaczanej,
opakowanie cukru waniliowego.
Masa:
krem czekoladowy.
Dekoracja:
polewa z białej czekolady,
parę orzechów włoskich.

Reklama
Przygotowanie:

Utrzeć żółtka z cukrem. Z białek ubić pianę. Połączyć z utartymi żółtkami. Wsypywać powoli mąkę. Ostrożnie wymieszać. Blaszkę natłuścić i wyłożyć pergaminem. Wlać ciasto. Piec 20 minut w gorącym piekarniku. Wyjąć. Posypać cukrem. Przykryć wilgotną ściereczką. Odwrócić. Papier posmarować zimną wodą i zdjąć. Biszkopt ostudzić. Posmarować kremem. Ukształtować roladę. Posmarować polewą. Posiekać orzechy. Oprószyć.

Reklama
Reklama
Reklama