Cytrusy w kremie pistacjowym

Opublikowano: 06.04.2008, 18:07
Reklama
Składniki:
1 czerwony grejpfrut,
2 pomarańcze,
1 mała róża brokułów,
2 łyżki orzeszków pistacjowych.
Reklama
Krem:
2 żółtka,
5 dag cukru pudru,
2/3 szklanki mleka,
1/4 laski wanilii.
Przygotowanie:
Reklama
Umyć, obrać i pokroić owoce. Pokroić brokuły. Wrzucić na trzy minuty do wrzątku. Wymieszać z owocami. Mleko zagotować z wanilią. Ostudzić. Wyjąć wanilię. Ubić żółtka z cukrem. Wlać mleko. Ubijać kwadrans w kąpieli wodnej. Zdjąć. Ubijać aż masa ostygnie. Posypać pistacjami.
Reklama
Reklama
Reklama