Reklama
Składniki:
24 suszone śliwki kalifornijskie bez pestek,
24 migdały,
1 szklanka słodkiego czerwonego wina,
1 szklanka śmietanki kremówki,
2 łyżki cukru,
2 łyżki cukru pudru,
cukier waniliowy,
cynamon,
4 goździki,
skórka z połowy pomarańczy,
sól.
Reklama
Przygotowanie:
Sparzone wrzątkiem migdały obrać ze skórki. Umyte śliwki wsypać do wrzątku. Pozostawić do ostygnięcia. Po czym włożyć w nie migdały i ułożyć w salaterkach. Zagotować wino z cynamonem, goździkami, skórką pomarańczową i cukrem. Przecedzić. Rozlać do śliwek. Schłodzić śmietanę. Następnie ubić ze szczyptą soli. Pod koniec wsypać cukier puder i cukier waniliowy. Udekorować deser.
Reklama
Reklama
Reklama