Reklama
Składniki:

Kruszonka:
10 dag mąki
10 dag cukru
10 dag masła
6 dag łuskanych orzechów nerkowca.
Badzienie:
4 banany
2 mango
1 łyzeczka cynamonu
1/2 łyżeczki zmielonego imbiru
4 dag masła
4 dag cukru
masło do formy
cukier puder do posypania.

Reklama
Przygotowanie:

Nadzienie: obrane banany pokroić w plasterki. Mango również obrać, wyjąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę. Masło roztopić w garnku, dodać owoce, posypać cukrem, imbirem i cynamonem. Dusić 5 minut. Kruszonka: posiekane orzechy zmiksować z z mąką, masłem i cukrem. Owoce umieścić w formie wysmarowanej masłem. Zasypać kruszonką. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 240 st. C i od razu zmniejszyć temperaturę do 180 st. C. Piec 35 minut.

Reklama
Reklama
Reklama