Ciasto z marchewki i bananów

Opublikowano: 27.05.2008, 12:53
Reklama
Składniki:
kostka masła,
szklanka cukru,
5 jajek,
2,5 szklanki mąki pszennej,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
2 rozgniecione banany,
30 dag startej marchewki,
garść rodzynek,
garść posiekanych orzechów włoskich,
dowolny aromat,
tłuszcz i bułka tarta.
Reklama
Przygotowanie:
Utrzeć masło z cukrem. Stale ucierając, kolejno wlewać jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Stopniowa wsypywać. Dodać marchewkę i banany. Wsypać bakalie. Dodać kilka kropel aromatu. Formę wysmarować tłuszczem i oprószyć bułką tartą. Piec w temp. 170 st. C przez 60 minut.
Reklama
Reklama
Reklama